Mukasa Kaffebrenneri AS

takk til alle som drikker 
mukasa kaffe og dermed 
bidrar til å støtte barna

Vår samarbeidspartner - Mukasa Kaffebrenneri AS

Mukasa - Et kaffebrenneri

— Bakgrunnen

Ekteparet Korsvik har samme lidenskap for kaffe, men med ulik bakgrunn.

Axel har alltid vært på jakt etter den perfekte kopp kaffe! Dagen må starte med kaffe brygget på ferskbrente og nymalte kaffebønner. Interessen for kaffe startet for 12 år siden, og har siden den gang utviklet seg til en genuin og faglig interesse innenfor både brygging og brenning. Axel foretrekker lysbrent våtforedlet kaffe fra Etiopia, håndbrygget på Hario V60.

Valerie på den andre siden er født og oppvokst i Uganda. Som barn reiste hun i skoleferier til landsbygda for å hjelpe bestemoren sin med å høste og tørke kaffebær. Valeries besteforeldre hadde egen mølle, hvor alle de mindre kaffe bøndene i området leverte kaffen sin mot betaling.

Valerie har både sett og opplevd at kaffe er svært viktig som inntektskilde for familier i utviklingsland. For at familienes velstand og helse skal sikres er de nødt til å få en rettferdig betaling. Vi vet med sikkerhet at jo mer kaffe som drikkes, jo større er sjansen for at utviklingen av velferden går i riktig retning. Sammen er vi derfor genuint opptatt av at bøndene skal få en rettferdig betaling!

Vår felles interesse og smak for god kaffe har nå ført oss hit hvor vi ønsker å dele våres erfaringer og smaksopplevelser. Alle fortjener å oppleve smaken av en ordentlig kopp kaffe – dyrket, høstet, brent og brygget med ekte kjærlighet!

Mukasa - Lokal og rettferdig kaffe

— Hvorfor Mukasa kaffe?

Vi er et lite og lokalt kaffebrenneri på Hisøy i Arendal, som garanterer rettferdig og ferskbrent kaffe av høy kvalitet.

Hvorfor Mukasa kaffe?

Vi har stort fokus på at kaffen vi tilbyr skal både være rettferdig, og smake fantastisk! Vi ønsker å dele våres smaksopplevelser med dere.

Smaken av kaffe er meget kompleks. Det er store variasjoner i smaken mellom de ulike typene kaffe, og hvilken verdensdel, land og region de kommer fra. Vi forsøker og alltid tilby forskjellige typer kaffe med ulik smakskarakter – typisk for landet og verdensdelen de kommer fra.

Vi brenner kun kaffe av svært høy kvalitet, og det ligger mange timer med “cupping” (smaksprøving) bak utvelgelsen av rå-kaffen vi kjøper. Vi utvikler en unik brenneprofil for hver eneste type kaffe vi produserer, hvor hovedformålet er å fremheve de unike egenskapene til den aktuelle kaffen. De ulike land og verdensdeler har sesong og innhøsting av kaffe på forskjellig årstider. Våres sortiment vil derfor variere gjennom året, og man får som kunde muligheten til å oppleve et bredt utvalg kaffe fra hele verden.

I tillegg til at Mukasa Kaffebrenneri er genuint opptatt av at bøndene får rettferdig betalt, har vi et samarbeid med Adolph Mukasa Nursery & Primary School i Lwezo – Uganda.

Mukasa Kaffebrenneri AS støtter i den anledning skolen og barna med kr. 5,- pr. solgte pose (250g) kaffe. Hele støtten når barna – uten administrative kostander.

Bygden Lwezo har mye kaffeplanter, og vi drømmer om å en gang kunne tilby dere smaken av “Afrikas perle”.